Bežične kamere za video nadzor


Bežične sigurnosne kamere postaju sve više popularne na potrošačkom tržištu, to je jedan po mišljenju potrošača od ekonomičnijih vidova zaštite upravo zbog bežičnog povezivanja kamera bez zahteva za postavkom kablova i narušavanja enterijera već uređenih domova i kancelarija.
Bežične kamere su idealne za iznajmljenje domove i apartmane pošto nema dodatnih radova i nije vam potrebna dozvola vlasnika prostora.




Mana bežičnih kamera za video nadzor je što kod takvih uređaja ne postoji besprekoran rad i komunikacija sa wifi ruterom i uređajem za snimanje. Problem su neuređena pravila i emitovanje različitih frekvencija kao što su wifi ruteri,bazne stanice i druge bežične komunikacije. Trenutno bežične kamere rade na frekvencija od 900Mhz,2,4Ghz ili 5,8Ghz  .



Većina kućnih bežičnih rutera, bežični telefoni, konzole za video igre, kontroleri, mikrotalasne pećnice rade na 2,4Ghz tako da vrlo lako može doći do smetnji pa se iz tog razloga za security varijantu ne preporučuje postavka bežičnih kamera već isključivo za potrebe informtivnog nadgledanja domova i kancelarija.

Bežične kamere najbolje rade kako postoji optička vidljivost između kamere i prijemnika ( kada je prostor otvoren). Bežične kamere obično rade od 20-50m u zatvorenom prostoru, zavisno od kvaliteta signala koji može da ometa debljina zidova,pregrada i naravno broj prostorija kroz koje signal treba da prođe.Sve to utiče na jačinu signala pa samim tim i na kvalitet veze između kamere i snimača. Uz sve te uslove dodajte još i druge signale od bežičnih telefona, komšijskog rutera,daljinske upravljače itd..i kvalitet signala je pod znakom pitanja.

Naša dužnost je da upozorimo klijenta da mi ne možemo da garantujemo bezbednost koje je nama prioritet i razlog bavljenja ovim poslom.

Naša kompanija Cloud Solutions se bavi tehničkom zaštitom, sigurnost i miran san su naš impertiv i razlog postojanja, tako da nam je dužnost podeliti informacije kojima raspolažemo i dati sugestije, a na vama je da izaberete šta želite.





Comments

Popular posts from this blog

Otvaranje portova za video nadzor - Port forwarding

Alarmni sistemi